Blog17 september 2024

Copilot Wave 2: de volgende golf van AI

Kunstmatige intelligentie (AI)
Digitale werkplek
Image

De manier waarop we werken, hoe we informatie verwerken en samenwerken is dankzij AI ingrijpend aan het veranderen. Microsoft heeft onlangs de tweede golf van Copilot aangekondigd, waarbij de nieuwste versie van OpenAI (GPT-4) en OpenAI o1 - advanced reasoning - zijn geïntegreerd. Dit opent de deur naar veel spannende nieuwe mogelijkheden!

Op basis van waardevolle feedback van klanten in de afgelopen maanden, heeft Microsoft meer dan 700 productupdates doorgevoerd, waarvan er al 150 beschikbaar zijn. Deze feedback wordt voortdurend verwerkt om ervoor te zorgen dat AI echt een toegevoegde waarde biedt in je dagelijkse werk.

Hoewel Copilot al enige tijd beschikbaar is, merken we dat nog niet iedereen er volledig gebruik van maakt. In deze blog nemen we je mee door de belangrijkste updates van Copilot Wave 2 en laten we zien hoe deze vernieuwingen jouw werk kunnen transformeren. Ben jij er klaar voor?

1. Web + Work + Pages: Slimmer werken, sneller informatie vinden

Eén van de meest opwindende innovaties in deze release is de introductie van Web + Work + Pages. Hiermee wordt informatie van het web naadloos gecombineerd met je werkdata. En dit alles kan eenvoudig worden omgezet in ‘Pages’. Wellicht had je al eens gehoord van Microsoft Loop en Copilot? Loop heet nu ‘Pages’ en is nog verder geïntegreerd met je werkdata en Copilot.

Wat kun je er nu mee doen? Binnen enkele minuten kun je projectplannen opstellen, informatie uit andere documenten samenvoegen en afspraken vanuit je e-mails verwerken. Geen tijdverlies meer met het zoeken in verschillende systemen – Copilot doet het werk voor je!

Image

2. Copilot in Excel: Data-analyse voor iedereen

Excel-gebruikers, het wachten is voorbij! Met de nieuwste release van Copilot in Excel kun je nu indrukwekkende analyses uitvoeren, zelfs met grotere datasets. Wil je waardevolle inzichten verkrijgen zonder een data-analist in te schakelen? Dat kan nu moeiteloos! Bovendien kun je nu ook met Python-code werken om complexe grafieken te maken en informatie te visualiseren. Dit is echt een gamechanger voor iedereen die met grote hoeveelheden data werkt.

Image

3. PowerPoint Narrative Builder: Een verhaal vertellen was nog nooit zo eenvoudig

Een fantastische nieuwe toevoeging is de Narrative Builder in PowerPoint. Tijdens onze livesessies (zie onderaan deze pagina) hebben we je al kunnen laten zien hoe je met Copilot snel en eenvoudig je presentatie kunt opzetten. Deze tool biedt je een helder overzicht van de structuur van je presentatie en voegt relevante webcontent toe aan je slides. Je kunt ook je eigen organisatie-afbeeldingen (uit de Sharepoint Brand Manager) of door AI gegenereerde visuals toevoegen, waardoor je binnen enkele klikken een prachtige presentatie in je eigen huisstijl hebt.

Maar dat is nog niet alles! Met de Narrative Builder kun je ook gemakkelijk de verhaallijn van je presentatie vormgeven. De tool helpt je om je boodschap duidelijk en overtuigend over te brengen, zodat je publiek geboeid blijft. Bovendien kun je met de ingebouwde AI-functionaliteiten snel en efficiënt content vinden en toevoegen die perfect aansluit bij je onderwerp. Of je nu een zakelijke presentatie, een educatieve sessie of een creatieve pitch voorbereidt, de Narrative Builder maakt het proces niet alleen eenvoudiger, maar ook leuker en inspirerender.

Dus waar wacht je nog op? Met Copilot aan je zijde wordt presenteren wel heel makkelijk!

Image

Wat is de Sharepoint brand manager?

De Sharepoint brand manager is een portaal waar je al je branding van je organisatie kan instellen. Door een hele nieuwe update is het nu mogelijk om je lettertype, huisstijl en afbeeldingen van je organisatie centraal beschikbaar te stellen. Dit is een uitbreiding van deze functionaliteit waar vele van ons op hebben zitten wachten.

4. Copilot in OneDrive: Snel vergelijken en combineren van bestanden

OneDrive krijgt een geweldige upgrade met de introductie van Copilot! Naast het snel vinden van bestanden, kun je nu ook eenvoudig verschillende versies van een bestand vergelijken. Stel je voor dat je meerdere versies van een document hebt; Copilot laat je snel en overzichtelijk de verschillen zien. Het maakt niet uit of het om verschillende bestandsformaten gaat – deze functie bespaart je enorm veel tijd en helpt je fouten te voorkomen.

Maar dat is nog niet alles! Met Copilot wordt het beheren van je bestanden een stuk eenvoudiger en efficiënter. Je kunt nu ook automatisch duplicaten opsporen en verwijderen, waardoor je opslagruimte optimaal benut wordt. Bovendien helpt Copilot je bij het organiseren van je bestanden door slimme suggesties te geven voor mappenstructuren en bestandsnamen. Dit zorgt ervoor dat je altijd snel en gemakkelijk toegang hebt tot de juiste documenten.

Daarnaast biedt Copilot ook geavanceerde zoekfuncties waarmee je niet alleen op bestandsnamen, maar ook op inhoud kunt zoeken. Dit betekent dat je zelfs de meest verborgen informatie in je bestanden kunt vinden zonder urenlang te hoeven zoeken. En met de integratie van AI-technologie, leert Copilot van jouw zoekgedrag en voorkeuren, waardoor de zoekresultaten steeds beter worden afgestemd op jouw behoeften.

Ontdek vandaag nog hoe Copilot je OneDrive-ervaring naar een hoger niveau tilt en geniet van de vele voordelen die deze slimme assistent te bieden heeft!

Image

5. Word en Outlook: Meer efficiëntie, minder handmatig werk

Copilot in Word en Outlook wordt nog beter! In Word kun je nu moeiteloos informatie uit Outlook naar je documenten halen, wat ideaal is voor het maken van offertes, rapporten en andere belangrijke documenten. Stel je voor dat je werkt aan een uitgebreide offerte en je hebt snel toegang nodig tot relevante e-mails en bijlagen. Met Copilot kun je deze informatie direct importeren zonder je workflow te onderbreken. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je documenten altijd up-to-date zijn met de laatste informatie.

In Outlook introduceert Copilot de handige functie ‘Sort by Copilot’. Deze functie helpt je om je e-mails te sorteren op basis van belangrijkheid en onderwerp, zodat je altijd de meest relevante berichten bovenaan hebt staan. Of je nu een drukke inbox hebt of gewoon je e-mails efficiënter wilt beheren, ‘Sort by Copilot’ maakt het eenvoudiger om snel te vinden wat je nodig hebt. Geen gedoe meer met het handmatig sorteren van e-mails – Copilot doet het werk voor je.

Op je mobiel wordt het versturen van berichten nog eenvoudiger dankzij de contextuele kennis van Copilot. Stel je voor dat je onderweg bent en snel een bericht moet sturen. Met één druk op de knop helpt Copilot je om een bericht op te stellen dat past bij de context van je gesprek. Of het nu gaat om een snelle update aan een collega of een gedetailleerd antwoord op een klantvraag, Copilot zorgt ervoor dat je altijd de juiste woorden vindt.

6. Copilot Agents: Jouw virtuele assistent binnen handbereik

De nieuwste en zeker niet de minste toevoeging van Copilot Wave 2 is de introductie van Copilot Agents. Deze virtuele assistenten kun je volledig personaliseren om taken binnen je organisatie eenvoudiger te maken. Stel je voor dat je je eigen assistent een naam geeft en hem voorziet van de benodigde informatie. Deze agent staat altijd klaar om je snel te helpen bij het vinden van informatie binnen je organisatie.

Of je nu op zoek bent naar oude documenten, lopende projecten of aankomende afspraken, de Copilot Agent maakt alles toegankelijker en overzichtelijker. Geen tijd meer verspillen aan het doorzoeken van eindeloze mappen of e-mails – je agent doet het werk voor je. Bovendien kun je de agent aanpassen aan de specifieke behoeften van je team of afdeling, waardoor hij nog effectiever wordt.

Denk aan de mogelijkheden: je kunt de agent vragen om je te herinneren aan belangrijke deadlines, je te helpen bij het voorbereiden van vergaderingen, of zelfs om je te ondersteunen bij het opstellen van rapporten. Met Copilot Agents heb je altijd een betrouwbare assistent aan je zijde, die je helpt om je werk efficiënter en aangenamer te maken.

Conclusie: Klaar voor deze golf van Copilot?

Copilot Wave 2 brengt spannende en baanbrekende veranderingen met zich mee die de manier waarop we werken aanzienlijk kunnen verbeteren. Of je nu bezig bent met het maken van een projectplan, het analyseren van gegevens, het bouwen van presentaties of het opzoeken van informatie – deze nieuwe updates maken alles eenvoudiger, sneller en slimmer.

Stel je voor dat je een complex projectplan moet opstellen. Met de nieuwe functies van Copilot Wave 2 kun je dit nu veel efficiënter doen, met minder stress en meer precisie. Gegevensanalyse wordt een makkie, omdat Copilot je helpt om snel en accuraat inzichten te verkrijgen. Presentaties bouwen wordt leuk om te doen, waarbij je moeiteloos professionele en indrukwekkende slides kunt creëren. En als je informatie moet opzoeken, zorgt Copilot ervoor dat je altijd de meest relevante en up-to-date gegevens binnen handbereik hebt.

Image

Hallo Insights - de Copilot sessies

Heb jij je al ingeschreven voor onze livesessies? Deze sessies zijn een geweldige kans om elke week de nieuwste updates te ontdekken en te leren hoe je ze optimaal kunt benutten. We delen onze ervaringen, geven praktische tips en beantwoorden al je vragen. Het is een interactieve en leerzame ervaring die je niet wilt missen.

Ben jij er klaar voor om je werk naar een hoger niveau te tillen met Copilot Wave 2? Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe deze innovatieve tools je dagelijkse taken kunnen transformeren. We kijken ernaar uit om samen met jou deze spannende reis te maken!

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Over de auteur

Linda van Bakkum

Adoptie specialist

Author
Deel dit bericht via