Producten
Oplossingen
Kennis
Support
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Oplossingen
Kennis
Support
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Producten
Alles over onze producten
Bedrijfsapplicaties
App- en webdevelopment
Hardware
Het is een bijzondere tijd waarin we allemaal flexibel en creatief moeten zijn. In korte tijd hebben we privé computers, laptops en andere apparaten geschikt gemaakt om vanuit huis te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook veilig online werkt vanuit huis?
In dit artikel geven we je tips over:
Wil je je eigen situatie eens onder de loep nemen? Download dan onze security checklist!
Je bedrijfsnetwerk is de basis voor veilig thuiswerken. Het geeft je toegang tot al je software, apps, data en documenten. Daarom is het belangrijk van je bedrijfsnetwerk een fort te maken. Dat doe je door updates van systemen en software structureel bij te werken. En door te zorgen dat toegang tot je bedrijfsnetwerk goed te controleren is door een firewall. Met persoonlijke toegang via veilige verbindingen.
Zakelijke en privé apparaten worden gebruikt om vanuit huis te werken. Je beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel. Zorg dus dat al die apparaten op een veilige manier verbinding maken met je bedrijfsnetwerk en dat ze voorzien zijn van de laatste updates. En installeer een up to date anti-virus pakket. Zijn de laptops van al je collega’s daar al van voorzien?
En maak je gebruik van een WiFi-verbinding, zorg dan altijd dat het je eigen netwerk is en voorzie deze van een sterk wachtwoord. Zo voorkom je dat anderen in je buurt ‘meekijken’.
Naast video, chat en bellen is e-mail een van de meest gebruikte communicatiemiddelen. Zeker nu iedereen vanuit huis werkt. Verstuur bijlages met gevoelige informatie in e-mails het liefst versleuteld, met een wachtwoord dat je via een ander communicatiemiddel deelt. Of gebruik een beveiligde opslag in de cloud, zoals Microsoft OneDrive.
En in tijden zoals nu, zijn er altijd personen die misbruik proberen te maken van de situatie. Let op phishing e-mail. Phishing e-mail speelt vaak in op je angst om iets kwijt te raken of opgelicht te worden. De afzender vraagt je snel te reageren, om je impulsief te laten handelen. De e- mails lijken afkomstig van grote bedrijven, hebben veelal een vreemd afzendadres en bevatten vaak spel- of grammaticafouten. Let op deze kenmerken.
Controleer bij websites waar je inlogt of gegevens deelt altijd eerst of je je op de juiste website bevindt, door de URL te controleren op eventuele spelfouten. En check altijd of de website gebruikmaakt van een beveiligde verbinding. Dat zie je aan de ‘https‘ in plaats van ‘http’ linksboven in je browser. Je kunt daar ook controleren of de website gebruikmaakt van een geldig certificaat.
Het is ontzettend leuk om te zien hoe het thuiswerken bij jouw collega’s of klanten eruit ziet. En het screenshot van die unieke vrijdagmiddagborrel via Microsoft Teams is ook het delen waard. Let wel goed op wat je deelt via social media. Zorg dat er geen gevoelige of verborgen informatie zichtbaar is. Bijvoorbeeld in een presentatie of Excel die op je beeldscherm zichtbaar is voor anderen.
Het allerbelangrijkst aan beveiliging? Dat is je bewust zijn van de gevaren. Met onze Security Checklist controleer je zelf al eenvoudig of je al zo veilig mogelijk werkt en weet je waar je op moet letten. Download ‘m meteen.
En laat het ons weten als we je kunnen helpen met veilig thuiswerken. Bijvoorbeeld met een van je bevindingen uit de security checklist.
Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088-255 01 00. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.
Mijn Hallo
Een compleet overzicht van al je diensten onder 1 dak
Populaire producten
Kennis
Wij zijn Hallo
Locaties
Aanmelden
Support
© 2024 - Alle rechten voorbehouden